Kako duša zapusti telo, ko človek umre?

Kako duša zapusti teloSte se kdaj vprašali, kaj se zgodi, ko človek umre? Če berete ta zapis, se verjetno strinjate, da smo ljudje veliko več kot zgolj fizično telo. Da poleg vašega fizičnega telesa obstaja še nekaj več. In kaj se s tem »nekaj več« zgodi v trenutku smrti, takrat ko umre fizično telo? Kaj se zgodi z vašimi čustvi, mislimi, kako Duša zapusti telo?

.

Ko se je Duša inkarnirala v vaše sedanje življenje, v to fizično realnost, se je z namenom, da zacelite ranjene dele, da pridobite določene izkušnje in spoznanja.

.

Hkrati ste kot Duša s sabo prinesli tudi veliko darov in talentov ter vso podporo in pomoč. Vse to v tem življenju potrebujete za dobro življenje – da sledite svoji pravi poti, poti svoje Duše.

.

In ko človek (bolj ali manj uspešno) izpolni svojo življenjsko pot, nastopi trenutek, ko vaša Duša ne potrebuje več fizičnega telesa. Duša se vrne v Svetlobo.

.

In kako Duša zapusti telo?

.

Vsak človek je povezan s svojim večnim delom, s Svetlobo. To povezavo imenujemo tudi »antakaran«. Kot Svetlobna nit poteka od zgoraj navzdol, preko vaše kronske čakre skozi vaše celotno telo. Ko človek umre, se ta povezava s fizičnim telesom prekine in Duša se vrne v svoj vir, v Svetlobo.

.

kam gre duša ob smrtiTorej ko Duša zapusti fizično telo, človek umre. V trenutku smrti fizičnega telesa, v nekaj urah »umre« tudi eterično telo. Eterično telo je bilo nosilec vitalne energije, življenjske sile, ki je prežemala fizično telo. Podoben proces lahko opazujete, ko npr. utrgate cvetočo rožo – nekaj časa še zgleda lepa in živa, ko pa se iztroši eterični del rastline, le-ta uveni, umre. (1)

.

V parih dneh po smrti fizičnega telesa se razkroji tudi astralno telo, ki je nosilec čustev in misli. Kadar vas skozi življenje vodijo predvsem močne čustvene reakcije in okoreli, preživeti miselni vzorci, vam to lahko otežuje razkroj astralnega telesa. Slednje lahko ovira Dušo pri njeni poti v Svetlobo. (2)

.

Zato je pomembno, da svoje življenje živite čim bolj usklajeno s svojo Dušo. Tako boste v času smrti pomirjeni sami s sabo in s svetom in vaša Duša bo z lahkoto sledila Svetlobi v večnost, v svoji izvir.