Kdaj v razmerju podariti nakit?

 

Najbrž je jasno, da podariti nakit prvi teden vašega razmerja ni ravno primerno. Včasih to lahko na  vezo vpliva ravno obratno, kot bi si želeli. V današnjem prispevku podamo nasvete, kdaj, kako in kaj podariti ob določenih priložnostih. 

Preden podarite nakit, upoštevajte naslednje

Najprej razmislite o resnosti odnosa s svojim partnerjem in o tem, ali je čas, da sploh podarite nakit. Če prehitro podarite nakit, bi lahko zlahka poslabšalo razmerje, tega pa vsekakor ne želite. Vzemite na primer dragocen nakit in kako je primeren za podarjanje v odnosu. Dragocen nakit lahko po eni strani utrdi odnos, po drugi strani pa partnerja lahko prestraši, ker se mu tako darilo zdi prezgodnje.

Ne bodite samo vi tisti, ki prehitevate odnos in si želite naslednjega koraka. Preden torej svoji lepši/boljši polovici podarite dragocen kos nakita, se pogovorite ali prepričajte, kako resna sta oba v trenutnem razmerju. Če sta oba zavezana in si želita več, mogoče celo živeti skupaj in kasneje imeti družino, je nakit prava izbira.

Čakanje pomeni tudi, da spoznate tudi, kaj partner išče v odnosu, njihove želje, preference in, kar je najpomembneje, njegov način izražanja ljubezni. Ne pozabite, da sta oba načina izražanja ljubezni, tako vas kot partnerja, ključnega pomena za uspešen odnos.

darilni-paketi-lepa-mami

Imejte v mislih, da če eden od načinov izražanja ljubezni vašega partnerja ni podarjanje, bo nakit sicer lahko cenil, a le površno. Mogoče bi se namesto nakita z vami raje odpravil na kakšen romantičen vikend ali se z vami razvajal. V takih primerih načrtujte poleg nakita še kaj drugega. Super izbira so darilni paketi Lepa mami, kjer najdete tudi izdelke za razvajanje.

Ravno tako presenečenje za vašega partnerja v obliki zaročnega prstana v prvih mesecih vajine zveze morda ni najbistrejša ideja, do katere ste prišli.

Če se vrnemo k dragocenemu nakitu, za katerega upamo, da ga imate v mislih, ko govorimo o nakitu za vašo pomembno osebo, ne pozabite, da je tovrstni nakit dolgotrajen in brezčasen. Zato je ta nakit idealen kot darilo za praznovanje posebnih trenutkov v življenju.

Kdaj je torej primeren čas za podariti nakit?

Zdaj, ko vemo, na kaj moramo biti pozorni pri podarjanju nakita – dolžino razmerja, stopnjo predanosti, način izražanja ljubezni – se lažje odločimo, ali bomo nakit tudi podarili.

1. Valentinovo

Valentinovo je ena najlepših priložnosti, da pari izrazijo svojo ljubezen in nič ne prenese tega sporočila lepše kot dragocen nakit.

Če pa ste na valentinovo skupaj šele nekaj tednov ali mesecev, se boste namesto dragega nakita odločili za kakšno lepo bižuterijo ali manj dragocen unikatni nakit.

dragocen-unikatni-nakit

Dragocen nakit na valentinovo je bolj primeren, če ste v razmerju eno leto ali več, in če ste v zelo predani zvezi, kjer sta oba pripravljena na korak več. Lahko se odločite za diamantne uhančke, srebrne ali zlate obeske in preproste ogrlice iz dragih kamnov.

2. Zaroka

Če ste pripravljeni postaviti vprašanje, kupite krasen zaročni prstan. Poleg kamnov se seznanite tudi s partnerjevimi željami glede oblike in materiala/ zasnove zaročnega prstana. Med drugimi možnostmi si oglejte nastavitev in kovino.

3. Poročni dan

Običajno je, čeprav ne obvezno, da si bodoča zakonca izmenjata majhni darili, ki ju pogosto dajejo priče tik pred poroko. Dobra novica je, da poročno darilo ni nujno predragoceno, zato bi se lahko odločili za majhno ogrlico ali manšete. Ne pozabite, da ste verjetno veliko porabili že za poročna prstana, zaročni prstan in samo poroko.

4. Rojstni dnevi

Kdo si za rojstni dan ne bi želel lepega nakita? Nakit s kamnom rojstnega meseca bi bil idealen začetek, lahko pa se odločite tudi za nakit s kristali. Lahko se odločite tudi za nakit iz pravega kristala ali pravega kamna. Pazite le na trajnost nakita, še posebej, če razmišljate o nakitu, ki bo trajal desetletja.

5. Obletnice

Ne glede na to, ali praznujete obletnico veze ali obletnico poroke, je morda dobra ideja, da podarite nakit.

Nakit za obletnico veze vam daje priložnost, da investirate v kakšno darilo z dragocenim nakitom, ki bo trajalo, na primer ogrlico ali prstan v najljubšem stilu ali barvi vašega partnerja.

Za darilo ob obletnici poroke bi se lahko odločili za tradicionalno darilo, na primer nakit s kamnom števila let obletnice. Pazite samo, da izberite nakit, ki bo obstojen.

kateri nakit podariti ob obletnici poroke
Vsako leto obletnice ima svoj kamen (VIR 1)

6. Ob rojstvu otroka

Ob rojstvu pogosto prejmete darila za dojenčke, večina ljudi pa pozabi na darila za nove starše. Odličen kos nakita bo krasno darilo za mlado mamico. Lahko se odločite za kos nakita, kateremu je priložen otrokov rojstni kamen ali pa vgravirate otrokovo ime. Super izbira je tudi medaljonček s sliko otroka.

VIR (1) K Crafts