Kako do več energije in dobrega počutja v svojem telesu

Pomlad je čas, ko se vsa narava prebuja iz zimskega počitka. In prav tako kot narava tudi vi verjetno komaj čakate, da posije toplo sonce. In s svojo toploto prežene zimsko zaspanost iz vašega telesa. Ob vsem tem pomladnem prebujanju se mnogo ljudi sprašuje, kako do več energije in dobrega počutja.

.

Najbolje je, da se tega lotite celovito – na več področjih hkrati. Kajti tako bodo učinki hitreje vidni in tudi trajnejši. (1)

kako do dobrega počutja

.

Za vas sem zbrala 5 ključnih področij, ki vam bodo z malo truda in vztrajnosti hitro prinesli rezultate.

.

Vse kar je potrebno, je, da se odločite, da boste naredili nekaj zase in pri tej odločitvi (in dejavnostih) vztrajali vsaj tri tedne. V tem času se bodo vaše energije »navadile« na novo dinamiko.

.

Ali rečeno drugače – to, kar boste v začetku počeli morda s težavo, bo postalo lahkotnejše in vam bo prešlo v navado. Navada, ki vam bo prinesla več energije in dobro počutje v svojem telesu 🙂

.

6 praktičnih napotkov kako do več energije in dobrega počutja

.

Nekomu je lažje začeti pri prehrani, drugemu s fizično vadbo, spet nekdo se spomladanske prenove oziroma čiščenja loti najprej v svojem domu. Če ne morete zbrati prave volje za začetek, si lahko pomagate tudi z energijsko terapijo, s katero se počistijo postane energije iz vaših čaker in energijskih teles.

Kjerkoli boste začeli, vztrajajte!

.

kako do energije

1. Zavestno in globoko dihanje

.

Tako preprosto je, pa tako malokrat se spomnite, da bi zavestno opazovali svoje dihanje. S tem, ko zavestno in globoko dihate, se vaš um umiri.

.

Kar pa je prav tako pomembno, je to, da predvsem z globokim dihanjem pomagate k dobremu delovanju limfnega sistema, ki iz telesa odplakne odpadne snovi. (2)

.

2. Pijte dovolj tekočine, predvsem vode ali zeliščnih čajev

.

Ne le, da boste s tem pomagali fizičnemu telesu, da se znebi odpadnih snovi, tudi vaše eterično telo bo s tem bolj vitalno, pretočno. Ko začutite žejo, vam telo sporoča, da že ima premalo tekočine!

.

Zato je dobro, da se navadite in skozi cel dan spijete vsaj 1,5 do 2 litra tekočine. V to ne štejte kave, ki jo popijete, temveč za vsako skodelico kave dodatno popijte vsaj še kozarec vode!

.

3. Redna telesna vadba

.

Izkoristite lepe dneve za čim več gibanja v naravi. Hitra hoja ali tek sta odlična, da poženeta tako kri kot svežo energijo po vašem telesu.

Z jogo ali običajnimi razteznimi vajami pa lahko poskrbite, da bodo vaše mišice in sklepi bolj prožni in sproščeni. Odlične so tudi »tibetanske vaje«, ki imajo izjemen učinek tudi  na pomlajevanje telesa.

.

.

4. Vaša hrana naj bo čim bolj sveža in nepredelana

.

Tudi hrana ima pomembno vlogo pri iskanju odgovora na vprašanje, kako do več energije in dobrega počutja. Zato v svoj jedilnik vključite čim več sadja in zelenjave ter polnovrednih živil. Še posebej koristna je zelena listnata zelenjava (špinača, blitva, solata, ohrovt,…).

kako do dobrega počutja

.

Pomlad je čas, ko si lahko privoščite solato iz regrata! Naberite si tudi mlade koprive, ki jih lahko zamešate v smuti (odličnega okusa so v kombinaciji z zrelo banano in vodo) ali iz njih skuhate čaj.

.

Oboje bo pomagalo prečistiti vašo kri in vas oskrbelo z obilico vitaminov in mineralov, ki jih v tem času telo še kako potrebuje. (3)

.

5. Meditacija

.

Z meditacijo se obrnete navznoter, k sebi, k svojemu bistvu. In le tam se lahko srečate s svojo Dušo. In se odprete za njeno pomoč, podporo.

.

Če ne veste, kako začeti, je dovolj, da se usedete v miren, čist prostor. Poravnajte svojo držo in samo sproščeno dihajte. Dihanja ne spreminjate, le opazujete ga. Pri tem ste pozorni na svoje srce in samo opazujete, kako se energije znotraj vas počasi umirjajo in sproščajo. Vzemite si vsaj 10 minut na dan za meditacijo, za povezavo s samim sabo, s svojo Dušo.

.

dobro počutje

6. Počistite svoj dom

Odstranite vse, česar ne potrebujete več. Pospravite omare, pomijte okna in tla. Ne pozabite tudi najbolj skrite kotičke in predale, kamor odlagate kramo. (4)

Kajti ko fizično prečistite svoj dom, naredite prostor za novo, za svežo energijo. Hkrati s fizičnim čiščenjem se tudi v vaših energijah dogajajo spremembe – čiščenje postanih energij.

.

Predvsem se vam ob tem sprošča in čisti glava, vaš um – odstranjujejo se omejujoči miselni vzorci in obremenjujoča čustva. In lažje boste našli tudi odgovore, kako do več energije in dobrega počutja.

.

Želim vam veselo, energije polno pomlad!