Kaj je karma in kako deluje zakon karme?

Saj poznate ljudski rek »Kar seješ, to žanješ«? Ali pa »Vse se vrača, vse se plača?« In prav ta dva reka dobro opisujeta, kaj je karma in kako deluje. Namreč vse, karkoli v življenju naredite (ali pa ne naredite in bi bilo z vidika vaše Duše treba), ima svoje posledice.

.

Zakon karme je preprost in deluje enako prav za vsakogar. Vsaka vaša misel, vsaka vaša beseda in vsako vaše dejanje (in nedelovanje, ko je to potrebno) ima svoje posledice. Torej lahko karmi rečete tudi zakon vzroka in posledice. (1)

.

kako deluje karma

Dobro je vedeti, da karma deluje z vidika Duše, ki pa ni omejena le na čas trenutnega življenja.

.

Zato tudi posledic (tako pozitivnih kot negativnih) svojih dejanj mnogokrat ne doživite v tem življenju, ampak šele v kakšnem izmed prihodnjih življenj.

.

Po drugi strani pa se vam določene situacije v tem življenju lahko dogajajo prav zaradi izkušenj iz preteklih življenj.

.

Če bi na primer ravnali zoper svojo Dušo in izkoriščali druge ljudi, boste skladno z zakonom karme slej ko prej dobili priložnost, da izkusite, kako je, ko ste vi izkoriščani. In s tem se bo v energijah zopet vzpostavilo ravnovesje.

.

Tudi zato v življenju nikoli ni dobro soditi ljudi in njihovega življenja. To seveda ne pomeni, da je prav, da se ljudem dogajajo slabe stvari. Le soditi o njih ne morete, saj ne veste, kaj se njihove Duše učijo skozi te izkušnje. (2)

.

Če vas zanima vpogled v to, kakšne talente in morebitna bremena ste kot Duša prinesli s sabo v to življenje, se lahko obrnete na Merkaba.si vedeževanje, kjer vam bodo usposobljene terapevtke povedale, na katerem področju življenja vas čakajo darovi in kje imate priložnost, da presežete omejitve preteklih življenj.

.

Zakaj je dobro vedeti, kaj je karma in kako deluje zakon karme?

.

Z vidika duše so vsa življenja, vse njene inkarnacije istočasne. Kar pomeni, da čas ni linearen, kot ga razumemo tukaj na zemlji, ampak se vsa življenja dogajajo hkrati.

.

kako deluje karma

Del vaše  Duše se je inkarniral v sedanje fizično življenje z namenom, da pridobite določene izkušnje ali da pocelite svoje ranjene dele Duše.

Ko v sedanjem življenju pozdravite, pocelite en del svoje Duše, ali ko pridete do določenega spoznanja, se zdravljenje hkrati zgodi tudi v vseh vaših preteklih in prihodnjih življenjih.

.

In ob koncu inkarnacije, torej ob koncu tega fizičnega življenja, se Duša vrne v Svetlobo, v svoje brezčasno, nesmrtno stanje.

.

Kaj pa se zgodi z vašo »osebnostjo«? Eterično telo, ki je nosilec vitalne energije (in prežema tudi fizično telo) ter astralno telo, kjer so »shranjena« vaša čustva in miselni vzorci, se skupaj s fizičnim telesom razgradita, razpadeta. Ta telesa so odslužila svojemu namenu, saj jih Duša, ki se vrne v Svetlobo, ne potrebuje več.

.

Prav zaradi tega je več kot na mestu, da se v vsakodnevnem življenju čim večkrat vprašate, ali ima to, kar počnete, smisel tudi z vidika vaše Duše.

.

Kajti vsaka vaša odločitev ali dejanje, ki ima smisel tudi z vidika vaše Duše, krepi vašo povezavo z Dušo in vas vodi po poti harmoničnega življenja. Hkrati si z vsem, kar počnete in je podprto z energijo vaše Duše, ustvarjate pozitivno karmo. (3)

.

Zakaj se vam določene življenjske situacije ponavljajo vedno znova in znova?

karma človeka

.

Verjetno zato, ker se še vedno niste naučili, spoznali ali pozdravili tega, kar si je za to inkarnacijo izbrala vaša Duša. 

.

Več o tem, kaj je karma in kako deluje, ter kako stopiti iz začaranega kroga ponavljajočih se situacij, si lahko preberete tukaj.