Kako se imeti rad? In s tem dovoliti, da vas imajo radi tudi drugi.

Ljubezen do sebe je ključ do vsega, kar si želite. Kljub temu, da je ljubezen do najbolj naravno stanje človeka, vas žal le malo ve, kako se imeti rad. Kako začutiti ljubezen do sebe? In kaj to sploh pomeni, da se imaš rad.

.

Ljubezen do sebe v prvi vrsti pomeni, da sprejmete vse, kar ste.

.

kako se imeti rada

Da sprejmete samega sebe v celoti. In s tem sprejmete tudi vse, kar se vam je zgodilo kadarkoli v življenju. Pri tem mislim na vse, kar je bilo lepega, kot tudi vse situacije, ko ste bili prizadeti, ranjeni, zavrnjeni, odrinjeni,…

.

Da si priznate in sprejmete VSA svoja čustva, občutja. Tudi tista, ki jih skrivate globoko v svojem srcu in jih za nič na svetu ne bi pokazali drugim ljudem. (1)

.

Kajti s tem, ko sprejmete sebe na takšen način, se pravzaprav šele lahko zgodi transformacija, zdravljenje vaših ran. In seveda okrepi zavedanje vaših darov, talentov, ki ste jih kot Duša prinesli s sabo.

.

Kako se imeti rad, če pa si nisi všeč?

.

Če ste tudi vi med tistimi, ki sprašujejo, kako se imeti rad, ko pa je »toliko vsega« narobe z vami, vam polagam na srce, da se vprašate, zakaj si niste všeč. In iskreno prisluhnete odgovorom – tako odgovorom svojega srca kot odgovorom iz vaše »glave«, vašega uma. Kaj bi moralo biti drugače, da bi si bili všeč? Da bi se lahko imeli radi?

.

kako se vzljubiti

In ugotovili boste, da so prav vsa ta prepričanja, zakaj si naj ne bi bili všeč in se imeli radi, le produkt zunanjih okoliščin. Da so to vplivi najrazličnejših sistemov, ki vas s prepričevanjem, kaj vse bi morali imeti in biti, da bi bili vredni ljubezni, odmikajo od vas samih, od vašega Bistva.

.

Tudi s tem, da v vas sejejo dvome o samemu sebi. In ti dvomi še dodatno prikrivajo bistvo v vas, zato sčasoma lahko pozabite, kako se imeti rad.

.

Vendar pa globoko v srcu, iz vaših najčistejših energij prav dobro veste (in to zagotovo!), da vsa ta prepričanja resnično niso vaša. Da ste jih le privzeli od vam bližnjih ljudi in okolice. In da pravzaprav nimajo ničesar skupnega s tem, kar vi v resnici ste. In tako kot ste jih vzeli za svoje, jih lahko tudi spustite. (2)

ljubezen do sebe

.

Zato je dobro, da se čim večkrat povežete s svojim s svojim srcem. Kajti globoko v srcu ni nobenih dvomov. In ni dvoma tudi o tem, kako se imeti rad. Je le čista Ljubezen.

.

Naj vam postane navada, da zjutraj, ko vstanete in zvečer, preden zaspite, namenite vsaj par minut temu, da se zavestno povežete s svojim srcem.

.

Kako se zavestno povezati s svojim srcem in se naučiti imeti rad?

.

Dovolj je že, da poravnate svojo držo in s pozornostjo na svojem srcu samo opazujete svoje dihanje.

.

kako se imeti rad

Lahko si pomagate tudi tako, da na predel srca, srčne čakre položite eno ali obe dlani. In po parih minutah se bo dihanje samodejno umirilo in poglobilo.

.

Hkrati s tem opazujte tudi, kako se notranji prostor srca širi in mehča. In kako je v vašem srcu vedno več topline in mehkobe

.

Ta preprosta vaja bo v vas okrepila zavedanje vašega srca in vam pomagala, da sprejmete Ljubezen – ljubezen, ki je že v vas in ljubezen, ki vam jo prinaša Življenje. In vedno bolj vam bo postajalo tudi jasno, kako zelo preprosto je imeti rad samega sebe.

.

Leto 2018 je leto Venere, kar vam nudi še dodatno podporo, da na mehak način sprejmete in vzljubite sebe. Da se sprejmete s čisto vsem, kar ste. Točno takšne kot ste – z vsemi »pomanjkljivostmi« in talenti vred. Kajti točno takšni kot ste, ste v resnici popolni!

.

Imejte se radi!