Kako se zaščititi pred negativno energijo ali Zakaj je zavedanje sebe še vedno najboljša zaščita?

Pri svojem delu velikokrat dobim vprašanje, kako se zaščititi pred negativno energijo. In prav vedno je odgovor enak. Tako, da okrepite zavedanje samega sebe. (1)

kako se zaščititi

 

Ko ste zbrani v sebi, v svojem osrednjem energijskem stebru, se s tem vzpostavi najboljša zaščita.

.

In z malo vaje se vaše energijsko polje okrepi tako močno, da vanj ne pride ničesar, razen Svetlobe v vseh njenih oblikah.

.

Tako se vas tudi »negativna« energija drugih ljudi niti dotakniti ne more. 

.

Kako se zaščititi pred negativno energijo s tem, da ste zbrani v svojem osrednjem energijskem stebru?

.
zaščita pred negativno energijo

Osrednji energijski steber poteka skozi celotno vaše telo – odvrha glave in vzdolž hrbtenice. 

Začutite ga lahko tako, da poravnate svojo držo (pri tem ramena so rahlo nazaj in sproščena) in začutite prostor nad glavo in svojo hrbtenico. In ob tem par minut samo sproščeno dihate.

.

In slej ko prej boste znotraj svojega telesa, tik ob hrbtenici začutili svojo notranjo »oporo«. Nekaj, kar vas na mehko in sproščeno drži v pokončni drži.

.

In to je vaš osrednji energijski steber, ki vam daje vso potrebno oporo in se vam pomaga zaščititi pred negativno energijo (2).

.

Da vam bo šlo lažje, si lahko pomagate tudi tako, da si predstavljate, da:

.

kako se zaščititi negativna energija

– Sedite nekje v naravi in samo čutite, kako od zgoraj navzdol na vas in skozi vaše celotno telo sije toplo, zlato svetleče Sonce.

.

– Ali pa si predstavljajte, da ste pod visokim drevesom in poslušate šumenje vetra v krošnjah. In samo opazujete, kako to blagodejno vpliva na vaše celotno telo – kako se hrbtenica sprošča in je vedno lažje sproščena v pokončni drži.

.

Na ta način boste vadili in krepili zavedanje svojega osrednjega energijskega stebra, s katerim se je najlažje in z vidika Duše tudi najbolj smiselno zaščititi pred negativno energijo. (3)

.

Kako se zaščititi pred negativno energijo v vsakodnevnih situacijah?

.

Ko se z redno vajo navadite čutiti svoj osrednji energijski steber, vam postane zavedanje le-tega tudi v vsakodnevnih situacijah nekaj povsem naravnega. In prav zbranost v svojem notranjem prostoru vam daje najboljšo zaščito pred negativno energijo iz okolice.

.

kako se zaščititi pred negativno energijo

1. Čim več se zadržujte v naravi in čim manj v trgovskih centrih oz. povsod, kjer je veliko ljudi. Narava blagodejno vpliva na vaše eterično telo (energijski ovoj, ki prežema fizično telo) in vam pomaga ohranjati vaše energije čiste. (4) .

2. Če ste med ljudmi in začutite, da ste izgubili fokus nase, si lahko pomagate tako, da poravnate svojo držo in eno roko položite na spodnji del trebuha. In za par trenutkov svojo pozornost usmerite na trebuh in sproščeno dihanje. Ta vaja je izjemno preprosta, a hkrati eden izmed učinkovitih načinov, kako se zaščititi pred negativno energijo.

3. Odlična vaja za krepitev in ohranjanje svojega notranjega prostora je tudi Dih žive Svetlobe (Living Light Breaht). Več o tem lahko preberete tukaj.

.

4. Da vas bo tudi vaš dom podpiral v čutenju in zavedanju samega sebe in vas pomagal zaščititi pred negativno energijo, je pomembno, da je čist. Zato iz hiše ali stanovanja odstranite vse, česar ne potrebujete ali vam ni všeč in ga dobro počistite.

.

kako se zaščititi pred negativno energijo

Nato si za vzdrževanje podpornih energij lahko pomagate tudi z naravnimi eteričnimi olji. Priporočam pa vam tudi meditacijski CD za čiščenje domov.

.

5. Vedno pa lahko na pomoč pokličete tudi vaše angele varuhe. In jih prosite,  da vam pomagajo okrepiti vaše lastno energijsko polje in se zbrati v svoji moči.

.

Najboljši odgovor na vprašanje kako se zaščititi pred negativno energijo je torej v zavedanju samega sebe.

.

Ko vam to z vajo preide v navado, se pozitivni učinki odražajo na vseh področjih življenja. Tudi s tem, da bolj ko ste zbrani v svojem osrednjem energijskem stebru, manj vas obremenjujejo najrazličnejši pritiski iz okolice.

Tako lahko sčasoma ugotovite, da:

.

zaščita pred negativno energijo

  • Vas sodelavec/sodelavka v pisarni ne moti več tako zelo. Kajti ko ste zbrani v sebi, lahko delate iz svojega notranjega miru in ste pri tem osredotočeni na delo.

Vse kar vas je prej obremenjevalo  in črpalo vašo energijo, s tem ko ste zbrani v sebi, izgubi na pomenu. Pa naj gre za pretirano govorjenje o stvareh, ki se ne tičejo dela, ali za ogovarjanje ali karkoli vas je prej motilo (5) .

.

  • Slaba volja partnerja ne pomeni več samodejno slabe volje vas samih. Kajti tudi (ali pa še posebej) v partnerstvu je pomembno, da ohranite svoj notranji prostor.

.

  • Ugotovite, da so otroci kar naenkrat manj »naporni in sitni«. Kajti ne iztirijo vas (iz vašega osrednjega energijskega stebra!) več za vsako malenkost.

  • Srečujete vedno več iskrenih in prijaznih ljudi.

  • Ste vedno bolj zadovoljni sami s sabo in s svojim življenjem