Srečanje s sorodno dušo in kako jo prepoznati

Srečanje s sorodno dušo je nekaj lepšega, kar se vam lahko zgodi v življenju. Kajti ko se srečate z osebo, ki je vaša sorodna duša, srečate pravzaprav svojega pravega prijatelja – prijatelja po duši. Zato tovrstna srečanja pogosto spremlja občutek, da se z osebo »že od nekdaj« poznata. In pravzaprav se res – poznata se z vidika svojih najlepših, najčistejših delov – z vidika svoje duše. (1)

Srečanje s sorodno dušo in poroka

Srečanje s sorodno dušo nekateri pojmujejo tudi kot “dušni par” ali “karmične duše”, razmerje s sorodno dušo pa nekateri viri ocenjujejo kot podlago za kasnejšo poroko, spet drugi viri pa trdijo, da srečanje s poročno dušo, ne vodi nujno k poroki.

Sorodna duša je ta, ki spoštuje razlike med partnerjema in ceni drugačnost, zna poslušati in slišati, obvlada komunikacijo, vas gleda v oči, v partnerskem odnosu postavlja izzive, sanja, snuje in govori o skupni prihodnosti, omogoča, da ste ob njej v celoti sproščeni, daje občutek varnosti in rešuje težave z vami kot ekipa.

Te lastnosti pritičejo seveda vsem poročnim partnerjem, a strokovnjaki za organizacije porok, svarijo, da slednje ne pomeni, da je vsaka poroka tudi srečanje s poročno dušo. Organizatorji porok znajo povedati, da se usklajenost poročnih partnerjev pogosto zelo jasno izrazi že s samim dogodkom poroke, od usklajenosti poteka poroke, obreda in slavja, do zunanjega izgleda poroke, kjer nemalokrat estetiko, sam potek dogajanja poroke in izbor vsega, povezanega s poroko, diktira ženska.

Odlična poroka sorodnih duš je zlitje ambicij, interesov, pogledov in navsezadnje okusov, obeh partnerjev (in organizatorji porok tem ambicijam in željam, s svojimi storitvami, zgolj sledijo in pomagajo pri pripravi pravljičnega poročnega dogodka), vir: Sanjski Šopek.si.

.

Kako se bo srečanje s sorodno dušo odvilo, pa je v veliki meri odvisno od vas samih:

.

  • Najprej od tega, kako močno ste vi sami povezani s svojo dušo. Kajti le, če ste vi sami v stiku s svojo dušo, boste ob srečanju z določeno osebo lahko prepoznali svojo sorodno dušo.

 

  • Ko ob določeni osebi začutite, da je oz. bi lahko bila vaša sorodna duša, je zopet na vas, da se odzovete – da slišite in sledite sporočilom svoje duše. Tudi če to pomeni, da ogovorite neznanca, ki ga srečujete na avtobusni postaji 🙂

 

  • Pri tem pozabite na priučene vzorce in navade v smislu »kako naj bi« oz. »kako bi moralo potekati srečanje«, kajti srečanje s sorodno dušo lahko v vaše življenje prinese tudi nenadne preobrate, spremembe in odpre nove poti. Tudi brez veliko besed. So pa tiste, ki jih izrečete, resnične, spontane in lahko velikega pomena.

 

 

Srečanje s sorodno dušo – je to lahko vaš sanjski partner oz. duša dvojčica?

.

Lahko se zgodi, da je oseba, ki je vaša sorodna duša, tudi vaš idealni partner, vaša duša dvojčica. Možno pa je, da vam je določena oseba – sorodna duša, ki ste jo prepoznali kot vašo dušo dvojčico,  prišla »samo« pokazati, koliko ljubezni premorete. In ko to spoznate, vam je ta oseba predala, pokazala, kar je bila njena naloga oz. vajin dušni dogovor in nato odideta vsak svojo pot… (2)

.

Večinoma pa se sorodne duše pojavijo kot prijatelji, poslovni partnerji, sodelavci,… 

.

 

 

 

 

Z osebami, ki so vaše sorodne duše, vas povezujejo posebne kvalitete, lastnosti in skupaj lahko ustvarite nekaj lepega, velikega ter na ta način širite Svetlobo na zemlji. Kajti z njimi ste se nivoju duš dogovorili, da boste skupaj nekaj ustvarili. Zato se s sorodno dušo, pa najsi gre za prijatelja ali poslovnega partnerja, pogosto razumete skorajda brez besed. Dovolj je že pogled v oči in takoj je obema jasno. (3)

.

srečanje s sorodno dušo

.

Srečanje s sorodno dušo je zato vedno znova priložnost, da v življenju naredite nekaj, kar ima resničen pomen za Življenje, za Svetlobo in vašo dušo.

.

Zato bodite čim bolj v stiku s svojo dušo, da ne zamudite/spregledate srečanja!