Kako začutiti svojo dušo? In pet praktičnih napotkov, da vam bo šlo čim lažje

“Kako začutiti svojo dušo?” je vprašanje, ki mi ga mnogokrat zastavljate. Kako začutiti svojo dušo? Kaj narediti, na kaj morate biti pozorni, da bi jo prepoznali in začutili?

Odgovor je čisto preprost, pa vendar tako zlahka pozabite nanj.

.

Vse, kar je potrebno, je, da ste prisotni v sedanjem trenutku. Da se ne ukvarjate s preteklostjo ali skrbite glede prihodnosti, temveč samo ste – zbrani v sebi in točno tam, kjer ste v danem trenutku.

.

začuti dušo

.

Na ta način šele pravzaprav dovolite svoji duši, da se vas dotakne, objame. Kajti edini prostor, kjer se vas vaša duša lahko dotakne in vi lahko začutite dušo, je prostor sedanjega trenutka.  Zato je pomembno, da se osvobodite bremen preteklosti (1) in s tem tudi nepotrebnih skrbi glede prihodnosti.

.

Kako začutiti svojo dušo oz. kako »biti prisoten v sedanjem trenutku« zgleda v vsakdanjem življenju? (2)

.

Dober začetek, da se tega priučite in navadite je, da:

.

1. Ste čim večkrat skozi dan pozorni na svojo držo

.

meditatePri tem je hrbtenica poravnana, ramena so sproščena in rahlo nazaj, prav tako je poravnan zadnji del vratu, brada ter spodnja čeljust sta mehki in sproščeni.

.

2. Zavestno dihate

.

Pri tem je vaša pozornost usmerjena na dihanje – samo opazujete, kako zrak ob vsakem vdihu in izdihu potuje po vašem telesu; ritma dihanja ne spreminjate, le opazujete njegov naraven tok.

.

Dobro je, da si za to vajo vzamete vsaj par minut časa zjutraj, ko se zbudite in zvečer pred greste spat. Na ta način se bo vaša glava, vaš um sprostil, umiril in lažje boste pozorni na čutenje sebe, na svoje občutke in tako prepoznali tudi prisotnost vaše duše. (3)

.

3Si vsaj enkrat na dan vzamete čas za sledečo vajo: 

.

Z namenom, da se povežete s svojo dušo, poravnajte držo in par trenutkov opazujte svoje dihanje (da umirite svoj um).

Nato začutite svoje srce in hrbtenico ter prostor nad glavo (kot bi vam hrbtenica preko glave »podaljšala« visoko navzgor).

.

tree

Da vam bo šlo lažje, si lahko predstavljate, da sedite pod velikim drevesom in poslušate šumenje vetra v krošnjah. In samo opazujete, kako se energije, Svetloba zgoraj odzovejo – se vas dotaknejo, kot bi toplo, ljubeče sonce sijalo na vas.

.

Na ta način lahko močno okrepite svojo povezavo z vašo dušo in prepoznate njene kvalitete. Tako boste tudi v vsakdanjem življenju vedno lažje prepoznali njeno prisotnost, njen ljubeč dotik in njeno neskončno pomoč, ki vam je ves čas na voljo..

.

4. V očeh drugih ljudi opazujete, kako v njih odseva njihova duša

.

Za to je dovolj le en kratek trenutek – nič več, kot da bi pogledali, kakšne barve oči ima ta oseba. S tem, ko opazite dušo v očeh ljudi, se bodo v njih krepile njihove najlepše, najčistejše kvalitete. Vi pa se boste naučili opazovati in prepoznavati kvalitete duše in s tem jih boste bistveno lažje prepoznali tudi v sebi. (4

.

eyes

.

5. V vsem iščete lepoto

.

Lepoto v naravi, v ljudeh, v živalih,… V čisto vsakdanjih ali pa velikih stvareh. Kajti s tem, ko je vaša pozornost zavestno usmerjena v lepoto, ne le, da se boste zavedali, koliko lepega vas obdaja. Hkrati naravnavate tudi svoj »notranji kompas« v plus oz. v smer, kamor vas vodi vaša Duša.

.

In večkrat, ko se boste spomnili na zgoraj našteto in seveda upoštevali ter naredili zgornje vaje, bolj vam bo vse to prišlo v navado. In vedno lažje in bolj otipljivo boste čutili svoje najlepše kvalitete, energijo svoje Duše. In nič več se vam ne bo potrebno spraševati, kako začutiti svojo dušo. Le vedno bolj boste povezani s svojimi najlepšimi, najčistejšimi energijami in vedno več podpore vaše duše boste lahko sprejeli.

flower

.