Kako najti srečo? In kako vam osredotočenost nase lahko pri tem pomaga?

Bolj kot kako najti srečo, je dobro, da se vprašate, kaj sreča za vas sploh je. (1)  Predstavlja sreča za vas obilje stvari – velika hiša, boljši avto, kot ga ima sosed, obilica novih oblačil, razkošne večerje, dolga potovanja,…?

kako najdeš srečo

.

Morda predstavlja sreča za vas to, da vas bi partner ljubil, da bi se razumeli s starši ali otroci, da bi imeli lepe prijateljske odnose, da bi bili resnično zadovoljni v službi…?

.

Če ste se našli v čemerkoli zgoraj omenjenega, torej, če srečo iščete zunaj sebe, jo žal iščete na napačnem mestu. Kajti v tem lahko najdete le užitek ali zadovoljstvo.  Ali pa občutek veselja, ki vas prevzame, ko dobite kaj novega, večjega, bogatejšega, ali pa doživite trenutek harmonije v odnosih.

Kar sicer ni slabo, čeprav to po navadi traja le par trenutkov.

.

Sreče ne morete najti zunaj sebeSreča je vaše notranje stanje – vaše naravno notranje stanje.

.

kako poiskati srečo

In če se vam zdi to še tako nemogoče, je odgovor na vprašanje kako najti srečo v tem, da se zazrete sami vase. S tem, ko ste s pozornostjo usmerjeni vase, ste prisotni v sedanjem trenutku in povezani s svojo Dušo. (2)

.

In ko ste uglašeni s svojo Dušo, se v vas ponovno prebudita sreča in radost. In za to ne potrebujete ničesar od zunaj. Le povezati se morate s svojim bistvom, s svojo Dušo. Tako preprost je dogovor na vprašanje kako najti srečo. Več o tem, kako se povezati s svojo Dušo, si lahko preberete tukaj.

.

Ne glede na to, da veliko ljudi išče srečo zunaj sebe in da vas okolica in sistemi prepričujejo, kaj vse potrebujete, da bi bili srečni, lahko srečo in radost najdete le znotraj sebe. (3)

.

.

O tem, kako najti srečo, govori tudi Osho v eni izmed zgodb, ki sem jo prebrala pred kratkim

.

Zgodba pravi takole:

Neki večer je Rabija – bila je sloviti sufijski misik – nekaj iskala na cesti pred svojo majhno kolibo. Sonce je zahajalo, počasi se je temnilo. Zbralo se je nekaj ljudi. Vprašali so jo: »Kaj delaš? Kaj si izgubila? Kaj iščeš?«

Odvrnila je: »Izgubila sem svojo iglo.«

.

kje najti srečo

Ljudje so dejali: »Sonce zahaja in zelo težko boš našla iglo, vendar ti bomo pomagali. Kam natančno je padla? Cesta je namreč široka, igla pa tako drobcena. Če bi vedeli, kam natančno je padla, bi jo lažje našli.«

.

Rabija je rekla: »Tega me nikar ne sprašujte – ker namreč sploh ni padla na cesto, ampak na tla v moji hiši.

.

Ljudje so se začeli smejati in so odvrnili: »Vedno smo te imeli za malce noro! Zakaj iščeš iglo na cesti, če pa si jo izgubila v hiši?«

.

Rabija je rekla: »Iz preprostega, logičnega razloga: v hiši ni svetlobe, zunaj pa je še malce svetlo.«  Ljudje so se zarežali in se počasi razkropili.

.

Rabija jih je pozvala nazaj: »Poslušajte! Prav to počnete tudi vi; samo vašemu zgledu sem sledila. Blaženost nenehno iščete v zunanjem svetu, ne da bi si prej postavili ključno vprašanje: kje ste jo izgubili?

.

In povem vam, izgubili ste jo v sebi. Zunaj jo iščete iz preprostega razloga: vaša čutila so odprta navzven – tam je malce več svetlobe.

.

kako najdeš srečo

Vaše oči zrejo navzven, vaša ušesa poslušajo to, kar se dogaja zunaj, dlani iztegujete navzven; zato iščete zunaj sebe.

.

Sicer vam pravim, da je niste izgubili tam – to vam pravim na podlagi svojih izkušenj. Tudi sama sem jo številna življenja iskala zunaj, in tistega dne, ko sem se zazrla vase, sem bila presenečena. Ne bi mi je bilo treba iskati; od nekdaj je bila v meni.« (vir)

.

Zbranost v svojem bistvu je ključ do sreče

.

Zato bodite kot Rabija iz zgornje zgodbe in  ostanite osredotočeni in zvesti samemu sebi. Svojemu notranjemu vedenju, svoji Duši.

Ne glede na to, kaj si okolica misli o vas. Kajti le zvestoba samemu sebi vas bo pripeljala do odgovora, kako najti srečo. Srečo, ki se poraja znotraj vas in ni odvisna od nobenih zunanjih dejavnikov. In le takšna sreča je pravzaprav resnična, trajna sreča! (5)

.kako najti radost

Pri iskanju odgovora na vprašanje, kako najti srečo, si lahko pomagate z vpogledom v svojo astrološko karto. (6)

.

Iz nje se lahko razbere, na katerem področju življenja vas vaša Duša najbolj podpira, da boste najlažje našli stik s sabo. Ali je to družina, vsakdanje delo, partnerski odnosi, prijateljstvo, ukvarjanje s sabo,…

.

Za pomoč pri temu lahko pokličete tudi najboljše vedeževalke po izboru portala merkaba.si, ki vas bodo znale usmeriti na pravo področje. In tako boste lažje prišli do odgovora, kako najti srečo.

.