Kako ohraniti stik z dušo in zakaj je sproščena hrbtenica v veliko pomoč?

Resnične občutke veselja, sreče in zadovoljstva v življenju lahko doživite le, ko ste povezani s svojo dušo. Pa naj si gre pri tem za drobne trenutke ali pa trajnejše stanje. Zato se vam verjetno poraja vprašanje, kako ohraniti stik z dušo v vsakdanjem življenju. (1)

.

Pri svojem terapevtskem delu mnogokrat slišim izjave strank, da so šele sedaj prvič zares zavestno začutili svojo  dušo. In seveda se poraja vprašanje, kako ohraniti stik z dušo tudi po terapiji. Odgovorov je mnogo, kot je mnogo tudi karmičnih blokad, ki so energije držale »ujete« v preteklosti. Vsem odgovorom pa je skupno to, da je v veliko pomoč za ohranjanje stika z dušo vzravnana in sproščena hrbtenica. (2)

.

povezava z dušo

Zato je zelo dobro, da ste tudi vi v vsakdanjem življenju čim bolj pozorni na sproščeno in vzravnano hrbtenico.

.

Predvsem vratni del hrbtenice je tisti, ki vas lahko z ukrivljeno držo umika od stika z vašo dušo.

.

Zato je dobro, da ste na poravnano držo pozorni tudi pri vsakodnevnih sedečih opravilih. (3)

.

Vsaj občasno si je dobro privoščiti terapijo, s katero se vaše energije in posledično tudi hrbtenica sprostijo in razbremenijo tujih, obremenjujočih bremen.

.

Katera bremena se vam nalagajo na hrbtenici?

.

stik z dušo

Predvsem na vratnem delu hrbtenice in ramenih se pogosto nalagajo bremena, ki ste jih prevzeli od drugih. Pa naj ste to naredili nezavedno ali pa zavestno, iz ljubezni –  da bi drugo osebo razbremenili, da bi ji bilo lažje.

.

Verjetno se sprašujete, kako ohraniti stik z dušo kljub bremenom, ki ste jih prevzeli nase?  Najprej se vprašajte, zakaj ste nase prevzeli bremena. Morda globoko v sebi verjamete, da vas bo zato druga oseba imela rada?

Kajti pogosto prav iz potrebe, želje po ljubezni nase prevzemate tuja bremena. Vaš um je prepričan, da vas bo določena oseba imela (bolj) rada, če boste nase prevzeli del bremen. Žal (oziroma na srečo!) pa se ljubezni ne da kupiti.

stik z dušo in hrbtenica

.

Zato je dobro spoznati in opustiti svoje nezavedne vzorce, ki vas vodijo pri vašem ravnanju. S tem se bodo sprostila tudi vaša ramena in hrbtenica.

.

Dobro je tudi vedeti, da drugi osebi, od katere ste »prevzeli« del bremen, v resnici zaradi tega ni prav nič lažje! Le vam je težje… (4)

.

Tako pravzaprav nima nobenega pravega smisla, da nase prevzemate tuja bremena..

.

Kako ohraniti stik z dušo s pomočjo sproščene in zravnane hrbtenice?

.

kako ohraniti povzavo z dušoKer ob hrbtenici poteka vaš osrednji energijski kanal, je dobro, da je vaša hrbtenica čim bolj poravnana. To pomeni, da je vse od križnega dela pa do vratu sproščena in vzravnana, pokončna. Ob tem so ramena rahlo nazaj in navzdol.

.

S takšno držo se ne glede na to, ali ste v sedečem ali stoječem položaju, uglasite z vašim osrednjim energijskim kanalom, ki vas povezuje tudi z vašo dušo in višjim jazom. *

.

Zato se čim večkrat skozi dan spomnite in poravnajte svojo držo. Tudi z namero, da se uglasite s svojo dušo. (5)

.

Pri tem vam je lahko v pomoč sledeča vaja, za katero si vzemite vsaj 10-15 minut časa. Vaja je hkrati tudi odgovor na vprašanje, kako ohraniti stik z dušo.

.

kako ohraniti stik z dušo

  1. Poravnajte svojo držo; pri tem ni pomembno, ali stojite sedite. V primeru, da sedite, se s hrbtom ne naslanjajte na stol. Da vam bo šlo lažje, se lahko usedete čisto na rob stola.

.

2. Predstavljajte si, da sedite, stojite pod visokim drevesom in poslušate šumenje vetra v krošnjah. Na ta način dvignete svojo pozornost visoko nad svojo glavo. Morda vam bo šlo z zaprtimi očmi lažje.

.

3. Ob tem začutite svoje srce in namero, da se povežete s svojo dušo. Nato samo sproščeno dihajte in opazujte odziv energij.

.

Lahko se vam bo zdelo, kot da na vas sije toplo sonce, ali da čutite mravljince po telesu, lahko da boste začutili, kako se po vašem telesu razliva nežna toplota,….

.

Na ta način se boste naravnali na vaš osrednji energijski kanal ter uglasili z energijo svoje duše.

.

Z redno vajo vam poravnana drža prešla v navado. Prav tako se boste vedno pogosteje spomnili in se pri vsem, kar boste počeli, čim večkrat uglasili z energijo vaše duše.

 

 

 

*Osrednji energijski kanal je energijska struktura, ki poteka skozi celotno vaše telo, vzdolž hrbtenice.